Maecenas nec odio et ante tincidunt

Akupunktúrás kezelés, teljes testen

Ft5000

blockquote
Az akupunktúra alapja a szervezet veleszületett öngyógyító képességének serkentése és táplálása, a biológiai egyensúly és harmónia helyreállítása, anélkül, hogy szervezetünkbe idegen anyagokat juttatnánk be.
Akupunktúrával kezelhető betegségek: fájdalmak, reumatológiai betegségek, idegrendszeri betegségek, szív- és érrendszeri betegségek, légzőszervi betegségek, emésztőrendszeri betegségek, nőgyógyászati kórképek, vizelekiválasztás betegségei, férfi nemi szervek betegségei, fülészeti betegségek, szembetegségek, bőrbetegségek, pszichiátriai kórképek, túlsúly, hőhullámok, változókori panaszok.
Az akupunktúra mindig az alapos kikérdezésre épít

Ahogyan én gyógyítok

Az első kezelés alkalmával a pácienst alaposan kikérdezem. Ezután megvizsgálom a hagyományos kínai orvoslás metodikájával: nyelv- és pulzusdiagnózis, anatómia megtekintése. Felállítom a diagnózist és megkezelem tűvel/lézerrel, szükség szerint moxával, köpöllyel. A második alkalomra pácienseim részére igény szerint személyre szóló táplálkozási- és életmód-tanácsadást állítok össze, melyet az akupunktúrás kezelésekkel ötvözve fokozni lehet a terápia hatékonyságát. Minden kezeléssel az eredeti, jól működő rendszer rögzül egyre jobban, ami azt jelenti, hogy a páciens egyre hosszabb ideig érzi jól magát. Végül a jó közérzet állandósul. Ilyenkor a páciens a kezelés alatt megkönnyebbedett, lebegő állapotba kerül. Ez azt  jelenti, hogy telítődött energiával. Ez egyben egy örömteli állapot, tettrekészséggel jár.

Az embert nem választjuk el a természettől

A kelet orvostudománya

Az akupunktúra az emberiség egyik legősibb gyógymódja, már 5200 évvel ezelőtt ismerték a mai kezelés alapját képező pontokat. Az orvostudománynak ez a rendszere, amely az ókori Kínában alakult ki, gyakorlatilag változatlanul él napjainkban is. A kínai orvoslás nagy súlyt helyezett a betegségek megelőzésére, a tanácsok általában a helyes életmódról szóltak. A táplálkozásnak különleges figyelmet szenteltek, mert “a betegség a szájon keresztül hatol be”.  A kínai gyógyászat arra törekedett, hogy az egész szervezetet erősítse. Ezért diétát, masszázst, napfürdőt, vízgyógyászatot és gyógytornát alkalmaztak.  A kínai birodalom virágzásának szakaszában állami egészségügyi szolgálat is működött, fő feladata a császári udvar egészségügye fölötti őrködés volt. Az állami egészségügyi szolgálat irányításával dolgoztak az udvari és tartományi orvosok.  A kínai orvostudomány gyógyszertára igen gazdag, sok növényi, állati és ásványi anyagból állt.  A régi kínai orvoslás érzéstelenítő, kábító szereket is használt: mandragórát, ópiumot, hasist, stb. Olykor műtéteket, még mellkasi és hasi műtéteket is végeztek az elkábított betegen. Később azonban a kínai sebészet a vallás tilalma miatt abbamaradt, visszafejlődött.  A vallás szigorúan tiltotta a test megcsonkítását, valamint a boncolást, mely utóbbi megakadályozta az anatómia fejlődését.  A kínaiak képzeletében az emberi szervezet a világ kicsinyített másaként élt. Úgy képzelték, hogy az emberi szervezetben lejátszódó folyamatok a világot alkotó elemek változásaival kapcsolatosak. Az embert nem választották el a természettől.

Csökkenti a fájdalmat, gyorsítja a gyógyulást

Kínai akupunktúrás kezelés a fájdalom csillapítására

Az akupunktúra része a hagyományos kínai orvoslásnak; évezredes múltja van a gyógynövénykúrának, a masszázs (akupresszúra), a moxibúcó (égetéses kezelés gyógynövényekkel) és meditációs gyakorlatok mellett.  Az eljárás lényege a következő: tűk behelyezése a bőr megfelelő pontjaiba (amelyek az úgynevezett meridiánokon helyezkednek el, és meghatározott szervekkel állnak funkcionális kapcsolatban) a szervek felduzzadt energiaáramlását normalizálja, s a kiürülés és feltöltődés újra kiegyenlíti egymást.  Az akupunktúra az elváltozásokat fenomenológiai kritériumok szerint osztályozza; a beteget külső jegyeinek, tüneteinek és panaszainak gondos megfigyelése alapján látja el.
 A nyugati medicinában az akupunktúrát leginkább fájdalom csillapítására használják: migrén és más fejfájások, a hát és mozgásszervek fájdalmai esetén, reumatikus kórképekben, neuralgiáknál és különböző vegetatív zavaroknál.  Használatos továbbá a légzés és az emésztés funkcionális zavarainak kezelésére.
a szúrás és a harmónia

Hogyan hat az akupunktúra?

A hagyományos kínai elképzelés szerint az akupunktúra hatása azon alapszik, hogy a Qi (csi) energia a meridiánnak (délkörnek) nevezett számos vonal mentén terjed a szervezetben, így jut el az egyik életfontos szervből a másikba. A legmegfelelőbb akupunktúrás pontok ott helyezkednek el, ahol ezek a meridiánok a bőrfelszínhez legközelebb futnak, itt a megfelelően képzett és kellően könnyű kezű szakember a tű beszúrásával helyreállítja, vagy a megfelelő szintre hozza az energiaáramlás intenzitását.

 

hu_HUHungarian