Maecenas nec odio et ante tincidunt

Diétás és életmód tanácsadás

Ft10000

Az vagy, amit megeszel

Életmód és diétás tanácsadás

A szerveink biológiai aktivitása összekapcsolódik a nap 24 órás ciklusával.
Az emberi test napi energiájának keringése olyan kifinomult, precízen összehangolt rendszer, amelynek ismerete egyaránt segítséget nyújt a diagnózis, a kezelés és az egészségvédelem során.
Egészségünk megőrzésének a titka egyszerű: kövessük biológiai óránk ritmusát, mely előirányozza, mennyit kellene enni, aludni, mozogni. E biológiai óra ismerete és használata közelebb visz bennünket életműködésünk, testünk pontosabb megértéséhez, s egy egészséges napi ritmus kialakításához. Segít tisztázni bujkáló betegségeink hátterét, korábban, vagy könnyebben észrevesszük kezdődő betegségeinket, hogy még csírájában kezelhessük azokat. A szervórával és a környezettel összehangolt életmód révén bármilyen körülmények között lehetséges harmonikus, egészséges, hosszú életet élni.
icon-decor-1

Állapotfelmérés

Állapotfelmérés segítségével, – az étkezési szokásokra vonatkozó információkkal, valamint különböző mérési módszerekkel (pl. testtömeg, testmagasság, testzsírmérés) – határozom meg, hogy a páciens aktuális tápláltsági állapotát, és az elemzések után személyre szabott táplálkozási tervet állítok össze.

icon-decor-2

Alkatmeghatározás

A hagyományos kínai orvoslás alapalkatokat különít el. Lényeges ismernünk saját alkatunk sajátosságait, továbbá azt, hogy mely ételek előnyösek számunkra, hogy aztán ezt alapul véve az alkatunk megfelelően táplálkozunk.

icon-decor-3

Életmód – és táplálkozási tanácsadás

Életmód – és táplálkozási tanácsadás keretében alkatnak, életvitelnek megfelelő, személyre szabott helyes táplálkozási és életvezetési programot kínálok pácienseimnek.

Szívesen ajánlom minden páciensem részére ezt a szolgáltatást, akik általános információkat szeretnének kapni a helyes étkezési szokások kialakításával, egyéni étrendjük összeállításával kapcsolatban, valamint könnyebben akarnak eligazodni az élelmiszerek színes választéka és az ételkészítési módok helyes megválasztása között. A tanácsadás kiterjed a táplálkozás felmérésén túl az alkathoz illő helyes étrend összeállítására, a makro- és mikro tápanyag bevitelre, a folyadék fogyasztás beállítására, a megfelelő méregtelenítésre. Olyan ismeretek megszerzésére és készségek elsajátítására nyílik nálam lehetősége, amely a továbbiakban segítheti Önt, hogy étrendjét minél egyszerűbben és egészségesebben tudja kialakítani.

Kövessük a biológiai óránk ritmusát

A Hagyományos Kínai Orvoslás szerint az ember és a természet szoros egységet alkot. Mivel az ember a természet része, életmódjában alkalmazkodnia kell a természet törvényeihez. A szerveink biológiai aktivitása összekapcsolódik a nap 24 órás ciklusával. Az emberi test napi energiájának keringése olyan kifinomult, precízen összehangolt rendszer, amelynek ismerete a hagyományos kínai holisztikus gyógyító eljárásokban egyaránt segítséget nyújt a diagnózis, a kezelés, és az egészségvédelem során. Az energiafázisok, vagy biológiai szervóra ismerete rendkívül hosszú történelemre tekint vissza, a hagyományos kínai orvostudomány kincstárának egyik legklasszikusabb elmélete. A nyugati orvostudomány e ciklusokat, ún. bioritmusokat szintén kiemelt fontosságúnak tartja. Az energiakeringés 24 óra alatt egy teljes ciklust ír le és ezalatt 2-2 órás periódusokban más-más meridiánban(csatornában) éri el csúcspontját az energiatelítettség, ugyanakkor összekapcsolódik az emberi szervezet vér- és qi keringésével. Tehát egy minden nap ismétlődő napi ritmus szerint egymást követően más és más szervrendszer jut aktivitásának csúcspontjára. Egészségünk megőrzésének a titka egyszerű: kövessük biológiai óránk ritmusát.

„Mielőtt meggyógyítasz valakit, kérdezd meg tőle, hogy hajlandó-e feladni azokat a dolgokat, amik beteggé tették.” Hippokratész
23 órától hajnali 1-ig:epe
Éjjel 1-3 között: máj
Hajnali 3 és 5 óra között: tüdő
Öt órától hét óráig: vastagbél
Reggel 7-9 óra között: gyomor
Délelőtt 9-11 között: lép
11 és 13 óra között: szív
13-tól 15 óráig: vékonybél
15-17 h között: húgyhólyag
17-19 óra között: vese
19-21 óra között: szívburok
21-23 óra között van: hármas melegítő
[/vc_row]

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

hu_HUHungarian