Dióolaj
Csökkenti a koleszterinszintet, a trombózis kialakulásának esélyét, a vérnyomást. Erősíti a szívet, a keringést, és az idegeket. A benne lévő B-vitamin serkenti az agyműködést, és a koncentrációs képességet, segít a reumatikus, izületi gyulladásban szenvedő betegek terápiákában, és különösen ajánlott az érelmeszesedés megelőzése szempontjából. Bőrt tápláló, védő hatású, késlelteti a bőr öregedését.
Kendermagolaj
Javítja a vérkeringést, serkenti az immunrendszer működését. Emeli az energia- és anyagcsereszintet. Enyhíti az ízületi gyulladással járó tüneteket.
Lenmagolaj
Az egyik legtisztább és legtöbb esszenciális zsírsavat tartalmazó növényi olaj. Ajánlott izületi gyulladás és hörghurut kezelésére, valamint testzsír-százalék csökkentésére. Serkenti az agyműködést, a vérerek munkáját, csökkenti a vérsűrűséget.
Mákolaj
A csontozat első számú segítője, megállítja a csontszövetek leépülési folyamatát, majd elkezdi építeni azt. Elősegíti a magas vérnyomás csökkentését. Idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató, altató hatású.
Mandulaolaj
Fontos szerepe van a bőr védelmében, puhítja, visszaadja rugalmasságát, lassítja öregedését. Gombás fertőzések és ekcémás bőr kezelésére használható. Csökkenti az érelmeszedés kockázatát, erősíti az immunrendszert.
Szezámmagolaj
Serkenti az epeképződést, epehólyag kiürülését. Fontos szerepet játszik a magas vérnyomás és a szívinfarktus megelőzésében. Az olaj természetes antioxidánsokat tartalmaz, a máj és a vér koleszterin szintjét csökkenti. Hidratáló hatású, antiallergén, jó hatással van a száraz bőrre, pikkelysömörre, és az ekcémára.
Szőlőmagolaj
Megvédi az érrendszert a meszesedéstől, erősíti az érfalat, csökkenti a trombózisveszélyt, csökkenti a koleszterinszintet, és a vérrögképződést. Antioxidáns hatása kimutatott; javítja a látást, megelőzi a szürkehályog kialakulását. Gyulladás gátló hatású, erősíti a szervezetet a stressz ellen. E-vitamin tartalma bőrre tápláló, késlelteti a bőr öregedését.
Tökmagolaj
Fontos szerepet játszik a prosztatarák megelőzésében és a koleszterinszint csökkentésében, erősíti az immunrendszert. Elősegíti fogyókúra során a zsírszövetek lebontását. Lassítja a szervezet öregedését, segíti a legyengült szervezet felépülését a betegség utáni lábadozásban.
Sütésre nem alkalmas, de salátákra, tésztákra kiváló.